آشنایی کامل با سبک پرایس اکشن البروکس
معرفی سبک پرایس اکشن البروکس
بیوگرافی آقای البروکس (Albrooks)
آقای البروکس در 23 فوریه 1952 در آمریکا به دنیا آمد (او اکنون 70 ساله است)، او در سن 40 سالگی حرفه ی خود که چشم پزشکی بود را رها کرد تا کار خود را به عنوان یک معامله گر تمام وقت پرایس اکشن آغاز کند.
آقای بروکس، لایسنس پزشکی خود را از دانشگاه شیکاگو گرفته است و علاوه بر آن، تعداد زیادی مقاله و ژورنال علمی راجع به بیماریها و جراحی چشم نگاشته است.
او در لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا در کشور ایالات متحده موسسه ی آموزشی معامله گری خود را راه اندازی کرده و همچنان در آن مشغول تربیت معامله گران در سطح جهانیست. ناگفته نماند که آقای بروکس در رزومه ی خود سابقه ی تدریس در دانشگاه Emory را نیز دارد و مدتی به عنوان استاد در آنجا مشغول تدریس به دانشجویان بوده است.
البروکس، تکنیک ها و تجربیات خود از حرکات قیمت را با علاقمندان معامله گری در قاره های مختلف به اشتراک گذاشته، و به طور تخصصی دوره های آموزشی اسکلپ در 5 مین، در بورس کالای شیکاگو ارائه کرده و همچنین به صورت دائمی در برنامه هایی مثل مانی شو و کنفرانسهای بین معامله گران سخنرانی می کند و تا کنون به ده ها هزار نفر آموزش داده که چگونه معامله کنند. کتابها و کورسهای آموزشی او تا کنون به بسیاری از زبانها ترجمه شده است.
مجله معروف و پرفروش فیوچرز، لقب "معامله گر معامله گران" را به البروکس اعطا کرده که در برند شخصی آقای البروکس تاثیر به سزایی داشته است.
پرایس اکشن آقای البروکس (Albrooks)
سبک آقای البروکس، در حقیقت ورژن پیشرفته ی تحلیل تکنیکال کلاسیک بدون اندیکاتور ها و اسیلاتور هاست که احتمالا اکثر ما تحلیل تکنیکال کلاسیک را با نام جان مورفی و کتاب معروف تحلیل تکنیکال او میشناسیم.
پرایس اکشن البروکس را می توان یکی از جامع ترین آرشیو های پرایس اکشن و دایرة المعارف پرایس اکشن کلاسیک در جهان دانست سبکی منعطف بر مبنای خوانش ساختار های قیمت، الگوهای قیمتی و رفتاری که کندل ها از خود نشان میدهند. همراهی با چارت به صورت کندل به کندل کاریست که آقای البروکس آنرا آموزش میدهد.
او سعی میکند با کندل شناسی در دل شناخت روندها، احتمالات را به نفع خریدار یا فروشنده تغییر دهد و به خرید و فروش حکم دهد. آقای بروکس با مفهوم سازی های جدید مانند پرچم نهایی یا Tbtl(ده کندل، دو لگ) و بسیاری از این دست، سعی میکند رفتار قیمت بر روی چارت و همچنین فرکتال و حرکات تکراری قیمت را برای ما به سادگی توضیح دهد.
آقای بروکس معلمی صبور و آرام است که شمرده سخن میگوید و با مثالهای فراوان از گذشته بازار مطلب را برای شاگرد جا میاندازد. در این دیدگاه پرایس اکشن هدف نهایی رسیدن به ستاپ های منعطف و در عین حال شفاف بدون ایجاد هیچ گونه پیش داوری برروی قیمت است.
در نقد ها و بررسی های قبلی به این موضوع پرداختیم که بسیاری از سبک ها در ایجاد تعادل، میان مکانیکی بودن ستاپ ها و وجود انعطاف ناتوان هستند این تعادل در سبک جناب بروکس کاملا مشهود است و تریدر را به دنبال کردن کندل به کندل بازار سوق می دهد که در نهایت با ایجاد انتظارات منطقی و نکات کاربردی در ترید، سوددهی این سبک قطعی شمرده میشود.
بزرگترین ضعف این سبک را می توان عدم درک درست و عمیق از سطوح و نواحی دانست. در سبک جناب بروکس هیچ گونه ارتباطی میان سیکل های بازار و سطوح وجود ندارد همچنین این سبک از عدم وجود درک مناسب در مباحث مولتی تایم فریم رنج می برد و به طور کلی سبک آقای البروکس در مبحث ساختار های حرکت قیمت و تشکیل الگوها و همچنین بررسی کندلها و قدم به قدم پیش رفتن با بازار پیشگام بوده اما نقش کم رنگ سطوح در تحلیل های این سبک به چشم می خورد که با ترکیب این سبک با سبک هایی که توانایی مولتی تایم خوبی دارند و توجه ویژه به سطوح شده توصیه می شود (سبک آقای آلفونسو مورنو) هرچند که این سبک به تنهایی برای به سود رسیدن کافیست.
ویژگی های سبک البروکس و نقد و بررسی آن (Albrooks)
ویژگی های مثبت سبک البروکس
- دوره ی جامع و با فرم خوب در سطح یک دایرة المعارف کامل
- سبکی توانا در اسکلپ
- خوانش کندل به کندل بازار
- آرایش قیمتی و الگوهای قیمتی و دیدگاه گرفتن از آنها
- سیکل های بازار (فلگ، چنل و تریدینگ رنج)
- ستاپ های کارا مبتنی بر شناخت کندل ها
- دیدگاه پویا و مفهومی
- پیش رفتن قدم به قدم با قیمت
- همراهی با مومنتوم قیمت
- کلاسیک پیشرفته و نگاه ساده به بازار
ویژگی هایی از سبک البروکس که میتواند بهینه تر شود (نگاه مطلق نداریم و انعطاف پذیر نگاه میکنیم.)
- تکرار مکررات و خسته کردن دانشجو
- عدم وجود ارائه ی مقیاس برای سنجش تایم فریم چیزها (لگ، روند و سطوح)
- عدم وجود درک صحیح از مفهوم تایم فریم نواحی و تاثیر آنها بر سیکل بازار (پیوت، عرضه و تقاضا)
- عدم پرداخت به نواحی مهم قیمتی (سوپلای اند دیمند و پیوت ها)
- عدم پرداخت علمی و عمیق به مباحث روانشناسی ترید
سبک البروکس در کدام بازار ها کاربرد دارد؟
سبک البروکس برای کدام مدل ترید مناسب است؟
کوتاه مدت یا بلند مدت؟
اسکلپ، دی تریدینگ یا سویینگ؟
سبک تحلیلی آقای البروکس روی تمام بازارهای دارای نقدینگی از جمله: بازار ارز جهانی(فارکس)، ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) و (سهام و بورس) استاک مارکت؛ جواب میدهد. مثالهای موجود در کورس آموزشی آقای البروکس، از چارت های بازارهای متنوع آورده میشود که نشاندهنده ی کار کردن این سبک در بازارهای مختلف به سلیقه ی شماست.
آقای البروکس در تایم فریم 5 دقیقه چارت را نگاه میکنند و کندل به کندل به بررسی حرکات قیمت میپردازند. تایم فریم اصلی آقای بروکس 5 دقیقه است و ایشان خود را اسکلپر معرفی میکنند. اما میتوان از این سبک برای تایم فریم های اندکی بالاتر مثلا 15 دقیقه و 30 دقیقه هم بهره برد و معامله های میان روزی یا به اصطلاح دی ترید (day trade) انجام داد.
ترکیب کدام سبک ها با البروکس میتواند پرایس اکشن البروکس را بهینه کند؟
- 1. سبک ICT؛ برای یافتن نقاط احتمالی چرخش قیمت (نقدینگی و استخر های نقدینگی)
- 2. آدام گریمز و خاکستر ؛ برای پیوت ها و انواع و اقسام آنها
- 3. وایکوف؛ برای شناخت ساختار های چرخه ی بازار و ایونت های کلان قیمت در چارت
- 4. تایم فریم سطح و نواحی؛ آلفونسو، گریمز و خاکستر
به طور کلی بحث نقدینگی (LQ) در کنار بحث تایم فریم نواحی و سطوح میتونه سبک البروکس رو با اینکه کامل هست بهینه کنه.
کدام سبک ها برای تعمیق یادگیری سبک البروکس توصیه میشود؟ (سبکهای مشابه البروکس کدامند؟)
سبک های پرایس اکشن کلاسیک مثل :لنس بگز، لارنتیو دمیر، نایل فولر، گلن وودز، رینر تئو، توماس بولکوفسکی (چارت پترن ها ) ، استیو نایسون (کندل شناسی)
نظر بدهید