آشنایی کامل با سبک پرایس اکشن RTM
معرفی جامع پرایس اکشن RTM
بیوگرافی آقای ایف میانته (if myante)
ایف میانته کسی است که امروز همه او را صاحب و مبدع سبک پرایس اکشن RTM میدانند. همه چیز از فروم های سایت فارکس فکتوری در سال 2011 شروع شد، جایی که ایف و ردسورد 11 با قرار دادن چارتهایی از سبک تازه ی خود سعی در پیش بینی رفتار قیمت بدون استفاده از اندیکاتور ها و الگوهای قیمتی گذشته داشتند. آنها سعی کردند با مفاهیمی جدید حرکت قیمت را توجیه کنند و به سمت پیش بینی رفتار بعدی قیمت گام بردارند.
برای اینکار آنها این اصل را بنا گذاشتند که بیگ بویز (اسمارت مانی، هات مانی، بانک ها و موسسات مالی بزرگ) سرنوشت قیمت را تعیین میکنند و آنها برای اجرا و پر کردن سفارشات بزرگ خود مجبورند از معامله گران خرد (ریتیل تریدرز) به عنوان نقدینگی استفاده کنند. پس اساس سبک RTM را حقه ها و شگردهای بیگ بویز تشکیل میدهد. فریب و گول زدن معامله گران خرد توسط بیگ بویز مبنای سبک RTM است.
بر همین مبنا آرام آرام افراد دیگری مانند هری و سالیوان و مایکل که بعدها از مسترهای آکادمی RTM شدند هر کدام مفاهیمی به سبک اضافه کردند که رفتار بیگ بویز را بهتر توضیح دهد مثل FL یا FOF و...
سبک RTM گسترش یافت و بعدها به وسیله ی منصور ساپاری در مالزی و اندونزی گسترش یافت و امروزه شاگردان منصور ساپاری مثل هانزو و نورا بیسترا از مدرسان این سبک هستند.
شرح و بررسی پرایس اکشن RTM
برای شناخت سبک RTM دانستیم که کار معامله گران این سبک خواندن دست بیگ بویز و همراه شدن با بانک ها و موسسات مالی ست. در این سبک معامله گران سعی میکنند استاپ لاس معامله گران خرد را شناسایی و هنگامی که معامله گران خرد به دام میافتند از این فرصت استفاده کنند و وارد معامله شوند.
در این مسیر مقاله ی خوانش قیمت که توسط ایف میانته نگاشته شده و توسط جناب آترین از معامله گران ایرانی ترجمه شده است میتواند نگاه کلان و ساختارمند سبک RTM را به نمایش بگذارد. به طور خلاصه در RTM ابتدا گذشته ی چارت مورد بررسی قرار میگیرد و نواحی مهم و آرایش حرکتی گذشته ی قیمت تحلیل میشود بعد از آن به نواحی مهم آینده و چگونگی آرایش رسیدن قیمت به آن نواحی توجه میشود که متناسب با آن تصمیم گیری برای ورود به معامله انجام خواهد شد.
همانطور که اشاره شد سبک RTM، توسط ایف میانته(if myante ) به کمک ردسورد11 با بحث و تحلیل ها در فارکس فکتوری پایه گذاری شد و بعد از مدتی فروم های مربوط به RTM و مستر های آن مانند هری، مایکل، مل و سالیوان(سلمان انفرادی) باعث شدند تا این سبک علاوه بر پخته شدن شهرت بیشتری نیز پیدا کند. سالیوان (سلمان انفرادی )به عنوان نخستین ایرانی توانست توسط ایف مقام مستر آکادمی RTM را کسب کند. همچینن اون تاپیک های RTM را به فارسی ترجمه کرده که کاری بسیار ارزشمند و تاثیرگذار برای استفاده ی تریدرهای ایرانی است.
سبک RTM از دو جریان متاثر است نخست، سم سایدن و مباحث عرضه و تقاضای او(S&D) و دوم، FXS که توسط مدیر سایت PARACURVE با نام استیو وارد، راه اندازی شد. آشوک با دوره ی i3t3 شاید ساده ترین و روان ترین خوانش از RTM را برای شروع ارائه میکند، همچنین دوره ی forvil شماتیک های بسیار کاملی از سبک خوانش قیمت ارائه میدهد که هر دو منبع به فارسی ترجمه شده اند.
سالیوان(سلمان انفرادی) تمام تاپیک های RTM را به فارسی ترجمه کرده و همچنین مباحثی جدید مانند جریان سفارشات آزاد (FOF) را به عنوان مستر سازمان به RTM اضافه کرده است. دوره ها و کتاب های منصور ساپاری و شاگردش هانزو نیز کمک شایانی در درک RTM به شما خواهد کرد، منصور ساپاری روی مباحث QM و هانزو روی MPL و شدوها نکات جالب توجهی ارائه کرده اند از دیگر مدرسان معروف RTM که شاگرد منصور ساپاری بوده اند، میتوان به بانو نورا بیسترا اشاره کرد که کورس ایشان نیز به فارسی برگردانده شده است.
ویژگی های RTM و نقد سبک
ویژگی های مثبت RTM:
1- سعی در درک عمیق حرکات قیمت، سعی در منطقی کردن و توجیه کردن حرکات و در نتیجه قابل پیش بینی کردن رفتار مارکت
2. استاپ لاس های کوچک
3. تارگت های بزرگ
4. ساختار بندی کردن مارکت و تعیین رفتار های مختلف مارکت و معنی هر کدام (معنی دادن به حرکات مخلف قیمت)
5. معامله کردن استاپ لاس های معامله گران کلاسیک
6. بررسی آرایش های قیمتی هنگام رسیدن به فلگ ها(محل بارگزاری سفارشات بیگ بویز) و آرایش واکنش قیمت بعد از رسیدن به آن و آنگاه تصمیم گیری برای ارزان یا گران بودن قیمت آن اینسترومنت
7. یکی از قویترین سبک های تحلیل رفتار قیمت
ویژگی هایی از سبک RTM که میتواند بهینه تر شود :
1. عدم فهم تایم فریمی (البته با بحث scale تا حد زیادی این مسئله را پوشش میدهند) و سعی میکنند فرکتالی از ساختار ها، الگو ها و رفتار های قیمت ارائه کنند اما باز همچنان شهودیست و قوانین استوار و یکسانی ارائه نمیشود.
2. عدم درک سشن ها و اهمیت روز هفته و ساعت روز در آن سشن خاص
3. ساختن یک دشمن فرضی به نام بیگ بویز و ایجاد توهمی به نام استاپ هانت (گویا موسسات مالی و بانک ها برای تنها بین 5 تا 10 درصد نقدینگی موجود خودشان را به زحمت میاندازند تا استاپ معامله گران خرد را بزنند.)
4. روحیه ی پیش بینی پذیری حرکات قیمت که شدیدا ضد روحیه ی تریدرهای بزرگ است.
تریدر های بزرگ هرگز مدعی پیش بینی رفتار های مارکت نیستند اما این سبک و بعضی مستر های آن مدعی این هستند که استاپ نمیخورند و یا وین ریت بالای 90 درصد در بلند مدت دارند!
5. گویا سبک RTM بیش تر از اینکه به تریدر شدن افراد کمک کند به تحلیلگر شدن آنها کمک میکند و مطابق شواهد بیشتر RTM کاران فقط در تحلیل گذشته ی بازار قدرتمند هستند. پس توصیه میشود علاوه بر یادگیری RTM آنرا با سبک های مبتنی بر ترید ترکیب کنید.
6. عدم دسترسی به همه ی منابع که به راست یا به دروغ جناب ایف آنها را پنهان کرده اند و به قیمت چند ده هزار یورو میفروشند.
سبک RTM در کدام بازار ها کاربرد دارد؟
سبک RTM برای کدام مدل ترید مناسب است؟
کوتاه مدت یا بلند مدت؟
اسکلپ، دی تریدینگ یا سویینگ؟
سبک RTM در تمام بازارهای مالی دارای از جمله، بازار ارز جهانی(فارکس)، ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) و (سهام و بورس) استاک مارکت؛ قابل پیاده سازیست، اما توجه کنید به دلیل ماهیت سبک RTM که بر اساس رفتار بانک ها و موسسات مالی طراحی شده بهتر است از آن در بازار فارکس که نقدینگی آن بالاست استفاده شود؛ لازم به ذکر است این سبک در بازار ارزدیجیتال و بورس نیز کارایی دارد.
سبک RTM در تمام تایم فریم ها قابل اجراست. اما بیشتر RTM کاران و مسترهای RTM و خود آقای ایف، چارت ها را در تایم فریم های بالا مثل ویکلی و روزانه نگاه میکنند و سعی میکنند ورود های با ریسک به ریوارد بالا در تایم فریم های پایین مثلا 15 یا 5 دقیقه داشته باشند.
ترکیب کدام سبک ها با RTM میتواند RTM را بهینه کند؟
1. البروکس؛ برای شناخت عمیق تر کندل ها و تمایلات کندل ها
2. آدام گریمز و خاکستر TREX ؛ برای پیوت ها و انواع و اقسام آنها
3. وایکوف؛ برای شناخت ساختار های چرخه ی بازار و ایونت های کلان قیمت در چارت
4. سبک ICT و مارک فیشر(ACD) برای سشن های معاملاتی
5.سبک آقای لنس بگز و آلفونسو برای تایم فریم های فرکتالی
سبک های مشابه RTM کدامند؟
سبک های عرضه و تقاضا ؛ نظیر :سبک آقای سم سایدن، آقای آلفونسو و آقای کریس لیت که ماهیتی بر مبنای عرضه و تقاضا دارند میتوانند به فهم نواحی و رفتار قیمت در سبک RTM کمک کنند.
سوالات پر تکرار و متداول راجع به سبک RTM
1. برای شروع RTM کدام کتاب یا کورس را معرفی میکنید؟
برای شروع آسانترین و روان ترین منبع فورویل و اشوک هستند اما شاید کاملترین منبع همان تاپیک های لو رفته از آکادمی RTM باشد.
2. آیا امکان رسیدن به سوددهی با این سبک امکان پذیر است؟
بله. این سبک از نظر تحلیلی قدرتمند است اما ممکن است در ساختن ستاپ های معاملاتی و ساختن تریدینگ پلن معاملاتی نیاز به ترکیب با سایر سبک ها داشته باشند، به طور کلی به نظرمیرسد احتمال به دام افتادن دانشجویان RTM به دام ترید های رویایی و صفرپیپ، از دیگر سبک ها بیشتر است.
3.وین ریت و ریسک به ریوارد این سبک چگونه است؟
به طور کلی اولویت ایف و مستر های RTM بیشتر بر شکار حرکات بزرگ در تایم فریم های پایین و شکار کردن ریسک به ریوارد های بالاست و اما به تبع آن طبیعی است که وین ریت پایین میآید و نیاز به تحمل فشار زیاد ذهنی توسط تریدر است.
نظر بدهید